Modul RF compatibil Arduino - NRF24L01

OKY3362

Produs nou

62 Produse

7,00 lei cu TVA

Livrare: 2 - 5 zile lucratoare

Fisa tehnica

ModelNRF24L01

Informatii

Caracteristici tehnice:

  • Tensiune de alimentare: 1.9 - 3.6V;
  • Consum curent de 11.3mA la emisie cu o putere de 0 dBm;
  • Consum curent de 13.5mA la recepția datelor cu 2 Mbps;
  • Consum curent de 26uA în modul standby;
  • Consum curent de 900nA în modul power down;
  • Viteza de 250kbps, 1Mbps sau 2Mbps;
  • Frecvență de funcționare de 2.4 GHz;
  • Interfață de comunicație SPI;
  • Poate trimite date în câmp deschis până la 80m.

Modul wireless bazat pe circuitul integrat nRF24L01 care operează în banda ISM standard de 2.4 GHz, capabil de viteze de până la 2 Mbps. Acest modul dispune de intrări care tolerează tensiuni de până la 5 V, fiind ușor de interfațat cu plăci de dezvoltare populare precum Arduino.

Modulul se alimentează la tensiuni de 3.3 V și comunică prin interfața SPI. Poate trimite date în spațiu liber până la o distanță de 80 m. Modulul este foarte popular, fiind folosit deseori în cadrul proiectelor dezvoltate la nivel hobby, dar și în aplicații industriale. 

Modulul este ideal pentru construirea de periferice wireless, telecomenzi fără fir, aplicații de automatizări pentru casa inteligentă, RFID activ, aplicații VOIP și jucării wireless.

Acest modul funcționează, inițial, cu putere maximă de emisie. În acest mod, nu este suficientă alimentarea din plăcuța Arduino. Pentru a transmite datele la distanță maximă este nevoie de o sursă externă de tensiune. 

Transceiverul nRF24L01 folosește canale cu o lățime de bandă de 1 MHz, deci, poate transmite pe 125 de canale diferite (de la 0 la 124). 

Utilizare împreună cu Arduino

Conexiunile pot fi observate în imaginea de mai jos. Deși configurăm modulul pentru a avea consum minim, acestea poate avea nevoie din când în când de un curent semnificativ. Pentru a funcționa bine, am adăugat un condensator de 10 uF între pinii 1 și 2 (3.3 V si GND). Cel mai potrivit mod de a conecta condensatorul se realizează prin lipirea acestuia direct pe pinii 1 si 2, astfel încât acesta să fie cât mai aproape de alimentarea modulului. 

ATENTIE: NU ESTE TOLERANT LA 5V PE PARTEA DE ALIMENTARE! CIRCUITUL SE VA ARDE IN CAZ DE CONECTARE ACCIDENTALA!!

Este tolerant la 5V pe partea logica.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

Modul RF compatibil Arduino - NRF24L01

Modul RF compatibil Arduino - NRF24L01

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: