Platforma de dezvoltare clona Arduino MEGA2560 Mareste

Placa de dezvoltare compatibila Arduino R3 MEGA2560

OKY2007

Produs nou

Placa ideala pentru proiecte creative in domeniul electronicii. Ea utilizeaza microcontroller-ul ATmega2560 si convertorul USB Serial.

Mai multe detalii

36 Produse

43,00 lei cu TVA

Livrare: 2 - 5 zile lucratoare

Informatii

Caracteristici tehnice:

 • Tensiune de funcționare: 5 V;
 • Tensiune de alimentare Jack: 7 V - 12 V;
 • Pini I/O: 54;
 • Pini PWM: 15 (din cei de I/O);
 • Pini analogici: 16;
 • 4 x UART;
 • Memorie flash: 256 KB, din care 8 KB ocupați de bootloader;
 • Frecventa de funcționare: 16 MHz.
 • Dimensiuni: 5.3 cm x 10 cm;

Aceasta placa de dezvoltare este perfecta pentru proiecte mai mari, ce au nevoie de multi pini de comunicație, analogici și de pwm. De asemenea, microcontroller-ul poate comunica prin următoarele protocoale de comunicare: SPI, UART si TWI.

Nu uitați să instalați driver-ul (atașat în josul paginii) pentru CIP-ul CH340 înainte de utilizare. 

Pentru a putea programa placa si pentru alte exemple: Download Arduino IDE.


Instrucțiuni de utilizare:

1. Instalați mediul de dezvoltare Arduino IDE. 

Arduino IDE este disponibil gratuit pe site-ul oficial și poate fi descărcat accesând acest link. Acest program este compatibil cu majoritatea sistemelor de dezvoltare ( Linux, Mac OS X și Windows ).

Pentru Windows sau Mac OS X trebuie să instalați driver-ul pentru CIP-ul CH340. Daca utilizați Linux, nu trebuie să instalați acest driver deoarece este inclus în sistemul de operare.

2. Configurați mediul de dezvoltare pentru a fi folosit împreuna cu placa de dezvoltare.

Deschideți tab-ul "INSTRUMENTE" și selectați placă de dezvoltare "Arduino/Genuino Mega or Mega 2560". Acum selectați tipul de procesor "ATmega2560 (Mega 2560)".

3. Crearea codului.

După ce ați instalat Arduino IDE, puteți să scrieți primul program pentru placa de dezvoltare. Limbajul de programare utilizat este C++ ( ușor modificat ).

Codul are la bază doua funcții principale:

 • Funcția "void setup()": Aceasta rulează o singură dată atunci când placa de dezvoltare este pornită. De obicei, această funcție este utilizată pentru inițializarea pinilor ( ca INPUT sau OUTPUT) sau pentru pornirea comunicării serial ( "Serial.begin" );
 • Funcția "void loop()": Aceasta rulează la nesfârșit până când placa este oprită. De obicei, această funcție este utilă pentru a citi datele măsurate de diverși senzori atașați la placa de dezvoltare sau pentru a actualiza date pe un ecran LCD.

După ce ați scris programul sau ați deschis unul din Fișier -> Exemple, apăsați butonul "Verificare"  sau scurtătura CTRL + R, pentru a compila codul. Dacă codul este lipsit de erori de sintaxă, în partea de jos ar trebuie sa apară textul "Compilare terminată". În caz contrat o să apară un mesaj de eroare care ar trebui să ajute la corectarea erorii.

4. Conectați placa de dezvoltare și încărcați codul.

Conectați placa la calculator prin intermediul unui cablu USB. După ce ați conectat placa, deschideți tab-ul "INSTRUMENTE" și selectați portul la care este conectat dispozitivul.

Apăsați pe butonul "Încarcă" sau scurtătura CTRL + U pentru a încărca codul pe placa de dezvoltare. După finalizarea scrierii codului în memoria plăcii, o să primiți un mesaj de confirmare că nu au apărut probleme. În caz contrar, încărcarea este oprită și vor fi afișate detalii referitoare la problemele apărute.

5. Atașați senzorii.

Placa este compatibilă cu Arduino Mega 2560, așa că orice senzor pentru Arduino Mega 2560 poate fi folosit cu acest produs. 

ATENȚIE!!! Aveți grijă să nu conectați componente care consumă prea mult curent deoarece riscați să stricați placa. De asemenea, respectați polaritatea senzorilor pentru a nu-i distruge.

În imaginea atașată mai jos puteți observa harta pinilor. Aceasta este utilă când aveți nevoie să folosiți pini speciali, cum ar fi pini PWM, ADC, SDA, SCL etc.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

Placa de dezvoltare compatibila Arduino R3 MEGA2560

Placa de dezvoltare compatibila Arduino R3 MEGA2560

Placa ideala pentru proiecte creative in domeniul electronicii. Ea utilizeaza microcontroller-ul ATmega2560 si convertorul USB Serial.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: