Shield LCD 84x48 tip Nokia 5110 cu backlight alb OKY4025
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Shield LCD 84x48 tip Nokia 5110 cu backlight alb OKY4025

22,00 lei Cu TVA

18,49 lei Fara TVA

3 zile lucratoare
check In stoc
Politica de returnare
(click pentru detalii)

Specificatii: 

 
Tensiune de alimentare: 3.3V;
Curent: 320uA;
Comunicatie SPI;
84 x 48 caractere.
Modulul LCD cu Controller PCD8544 Rosu (LCD Compatibil cu 5110) este ideal pentru proiectele dumneavoastra de electronica unde un LCD de tip 1602 nu este de ajuns. LCD-ul 5110 va permite sa afisati 84 x 48 pixeli pentru a creea imagini sau alte simboluri.

LCD-ul si controller-ul consuma foarte putin, intensitatea necesara fiind de 320uA, la o tensiune de alimentare de 3.3V.

Display-ul este foarte popular si folosit in ultima vreme, fiind cunoscut pentru simplitatea lui. 

Consumul mic de energie si dimensiunile reduse il fac usor de integrat in proiecte, mai ales atunci cand se foloseste o baterie ce are nevoie de o durata de viata cat mai indelungata. In ciuda dimensiunilor reduse ofera o rezolutie relativ buna. Poate afisa text, simboluri si are lumina de fundal alba. Cu bibliotecile potrivite puteti afisa imagini in format bitmap.

Pentru a avea un consum cat mai mic, respectiv o durata a bateriei cat mai mare, multe dispozitive folosesc o tensiune de alimentare mai mica – 3,3 V. Acest LCD face parte din aceasta categorie. 

Utilizare impreuna cu Arduino
Pentru a utiliza modulul vom folosi doua biblioteci:
LINK1


Biblioteca PCD8544 contine functii pentru controlul tuturor LCD-urilor din familia PCD, precum 5110, 4110, 3110, etc.


Biblioteca GFX contine functii pentru afisarea diverselor elemente grafice:

LINK2

Veti avea nevoie de aceste biblioteci. Este posibil sa le instalati si fara a mai accesa http://cartearduino.ro/v1/link28.2 , doar cu ajutorul Managerului de biblioteci.


Conexiunile sunt prezentate in figura de mai jos:



Atentie, tensiunea de alimentare a modulului este 3,3 V. Modulul foloseste protocolul SPI pentru a comunica cu Arduino.


Incarcati si rulati exemplul oferit de biblioteca Adafruit-PCD8544.h . Puteti folosi functiile puse la dispozitie pentru a afisa text si caractere. Puteti afisa imagini bitmap (de rezolutie redusa). Formatul bitmap stocheaza pixelii ce alcatuiesc imaginea sub valori hexazecimale. Pentru a afisa imaginea bitmap pe care o doriti, puteti folosi un convertor online bitmap-to-hexadecimal, iar mai apoi incarcati valorile obtinute intr-o matrice de elemente de tip intreg, asa cum se observa in exemplul dat.


Desi are dimensiuni relativ mici, acest display poate afisa mult mai multe elemente decat LCD-ul clasic 16x2, precum un calendar. Puteti crea un proiect de tip digital-stickynotes cu alarma, pe care il puteti folosi impreuna cu un joystick pentru a crea un joc sau cu ADC-ul Arduino pentru a crea un mini-osciloscop.

Produsul nu este un dispozitiv de lucru ci doar un component.
Produsul este destinat specialistilor si nu include instructiuni de asamblare/utilizare.
Folosirea incorecta a produsului poate duce la pierderea garantiei!

 
OKY4025