Descriere:
Detector de bucla, control inductiv al semnalului de trafic PD132 12V.
Detectorul trebuie instalat intr-un loc convenabil, rezistent la intemperii, cat mai aproape posibil de bucla.
O configuratie corecta a buclei si instalarea detectorului va asigura un sistem de detectare a buclei inductiv de succes.
Montare pe sina DIN, Soclu MT740 inclus.
Specificatii:
Tensiune de alimentare: 12 V DC;
Toleranta la tensiune DC: ±15%;
Consum de energie: 4,5 VA;
Temperatura de functionare: -20°C pana la +65°C;
Temperatura de depozitare: -40°C pana la +85°C;
Gama de frecventa: 20 kHz pana la 170 kHz;
Timp de reactie: 10 ms;
Timp de pastrare a semnalului: nelimitat/limitat cand bucla este acoperita permanent 10 minute;
Sensibilitate: reglabil in 4 trepte
Inductanta buclei: bucla totala plus cablarea conexiunii: 50μH pana la 1000μH;
Ideal este de la 100μH la 300μH;
Cablaj de conectare in bucla: lungime maxima 20 de metri, rasucit de cel putin 20 de ori pe metru;
Dimensiunea carcasei: 78x40x108 mm (L x l x H);
Schema de conexiuni
Functionare si indicare
In timp ce detectorul se regleaza, LED-ul canal verde si LED-ul rosu de alimentare se vor aprinde. Raman aproximativ 2 secunde, apoi LED-ul verde se stinge. Daca exista o eroare in bucla, LED-ul canalului se va aprinde si va clipi indicand o defectiune. Daca defectiunea dispare, detectorul va continua sa functioneze. LED-ul verde al canalului se va aprinde, de asemenea, ori de cate ori este detectat un vehicul care trece peste bucla inductiva. LED-ul rosu de alimentare din partea de sus a unitatii va ramane aprins pentru a indica faptul ca unitatea este alimentata.
Frecventa
Pentru a elimina interferenta a doua bucle de sarma invecinate sau detectoare de bucla, frecventa poate fi modificata.
Sensibilitate
Sensibilitatea detectorului permite detectorului sa fie selectiv in ceea ce priveste schimbarea inductantei necesara pentru a produce o iesire. Exista patru selectii de sensibilitate si sunt setate dupa cum urmeaza prin comutatorul DIP3 si DIP4.
Crestere automata a sensibilitatii
Cresterea automata a sensibilitatii este selectata de comutatorul DIP5 din partea frontala a carcasei si este setata dupa cum urmeaza: OFF - Dezactivat, ON - Activat.
Cresterea automata a sensibilitatii face ca sensibilitatea sa fie marita la maximum la detectare pe vehicul si mentinut la acest nivel in timpul prezentei vehiculului peste bucla. Cand
vehiculul paraseste bucla si detectia se pierde, sensibilitatea revine la nivelul preselectat.
Filtru
Pentru a elimina interferenta mediului nefavorabil, modul de filtrare este activat prin setarea comutatorului DIP6 pe site-ul „ON”. In acest mod, timpul de reactie al detectorului este intarziat, iar sensibilitatea este redusa. De obicei, modul de filtrare este dezactivat prin setarea comutatorului DIP6 la site-ul „OFF”.
【Atentie】 Daca detectorul nu functioneaza normal, trebuie sa verificati mai intai bucla si cablajul, apoi modificati frecventa sau sensibilitatea. In cele din urma, incercati sa il setati in modul de filtrare.
Releu de iesire
Daca DIP7 este „OPRIT”, atunci cand un vehicul este detectat care trece peste bucla inductiva, releul1 si releul2 sunt alimentate; Cand vehiculul este detectat care pleaca din bucla, releul 1 si releul 2 sunt dezactivate. Daca DIP7 este „ON”, cand un vehicul este detectat care trece peste bucla, releul2 este activat; Cand vehiculul este detectat plecand din bucla, releul 2 este dezactivat, iar intarzierea 500 ms, releul 1 este alimentat timp de 500 ms.
Timpul de prezenta
Timpul de prezenta poate fi setat la prezenta permanenta sau la prezenta limitata. In modul de prezenta permanenta, detectorul va compensa in mod continuu toate schimbarile de mediu in timp ce exista un vehicul prezent peste bucla, modul de prezenta este setat cu comutatorul DIP8 si este configurat dupa cum urmeaza: OFF:Prezenta limitata (10 minute), ON:Prezenta permanenta.
Comutator de resetare
Detectorul se acorda automat la bucla inductiva conectata la acesta atunci cand este aplicata alimentarea, fie la instalarea initiala, fie dupa orice intrerupere a sursei de alimentare. In cazul in care este necesara reglarea detectorului, dupa cum poate fi necesar dupa schimbarea oricaruia dintre comutatoare sau dupa mutarea detectorului de la o instalatie la alta, operarea momentana a comutatorului RESET va initia ciclul de reglare automata.