Modul DS3231 RTC pentru Raspberry Pi OKY9016
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
Nou

Modul DS3231 RTC pentru Raspberry Pi OKY9016

15,00 lei Cu TVA

12,61 lei Fara TVA

3 zile lucratoare
check In stoc
Politica de returnare
(click pentru detalii)

Descriere:

 
Modulul DS3231 RTC (Real-Time Clock) pentru Raspberry Pi, codificat sub numele OKY9016, este un dispozitiv precis si fiabil care ofera functionalitate de ceas in timp real pentru placile de dezvoltare Raspberry Pi, permitand utilizatorilor sa monitorizeze si sa inregistreze timpul cu precizie, fara a depinde de conexiunea la internet sau de alte surse externe de timp.

 
Caracteristici cheie:

 
Precizie ridicata: Modulul DS3231 este cunoscut pentru precizia sa ridicata in mentinerea timpului, oferind o stabilitate excelenta si o derivatie minima in timp. Aceasta precizie il face potrivit pentru aplicatii care necesita sincronizare exacta si inregistrare a timpului.

Functionalitate RTC: Modulul ofera functionalitate de ceas in timp real (RTC), permitand placii Raspberry Pi sa pastreze un timp exact si sa-l actualizeze in timp real, chiar si atunci cand este alimentat sau in modul de repaus.

Alimentare cu baterie de rezerva: Modulul este echipat cu un conector pentru o baterie de rezerva, care mentine ceasul in functiune in cazul intreruperii alimentarii principale, asigurand ca ceasul in timp real ramane functional si precis.

Interfata I2C: Modulul utilizeaza interfata I2C pentru comunicarea cu placa Raspberry Pi, permitand utilizatorilor sa citeasca si sa scrie date in modulul RTC folosind o biblioteca software dedicata.

Compatibilitate Raspberry Pi: Modulul DS3231 RTC este compatibil cu toate placile de dezvoltare Raspberry Pi, inclusiv Raspberry Pi 3, 4 si variantele anterioare, permitand utilizatorilor sa-l utilizeze in diverse proiecte si aplicatii.

Utilizari recomandate:

 
Sisteme de monitorizare a timpului
Reglaje de timp precise pentru aplicatii cronometrate
Inregistrare a datelor cu marcaje de timp exacte
Proiecte IoT (Internet of Things) care necesita sincronizare de timp

Specificatii:

  
Tensiune de alimentare: 2.3V - 5.5V (3.3V recomandat);
Tensiune baterie backup: 2.3V - 5.5V (3V recomandat);
Consum curent: 300 µA;
Acuratete: ±3.5ppm;
Include si senzor de temperatura;
Comunica pe interfata I2C la o frecventa maxima de 400kHz;
Poate memora: ora, minutul, secunda, ziua saptamanii, ziua din luna, luna si anul;
Se pot seta si doua alarme.
Modulul RTC este unul de tip ultra low power si poate fi conectat direct la un Raspberry PI. Cu toate ca este gandit pentru a fi compatibil cu aceasta placuta de dezvoltare, ea poate fi adaptata si folosita si cu alte tipuri de microcontroller sau placute, cum ar fi Arduino.
Modulele RTC sunt in general utile pentru a memora data si ora, oferind solutii de backup in cazul in care este taiata alimentarea principala. Un alt avantaj este ca nu trebuie sa faceti nimic, doar sa comunicati cu circuitul si sa cititi ora din registrii lui.

Concluzie:

 
Modulul DS3231 RTC pentru Raspberry Pi OKY9016 este un instrument esential pentru adaugarea functionalitatii de ceas in timp real la placile de dezvoltare Raspberry Pi. Cu precizia sa ridicata, functionalitatea RTC si compatibilitatea Raspberry Pi, acest modul ofera o solutie fiabila si precisa pentru monitorizarea si inregistrarea timpului in diverse aplicatii si proiecte cu Raspberry Pi.

 
OKY9016